Willem Meester

Schijnbaar zit het antwoord in mij

Zomerfst, een nieuw seizoen?

Op het moment dat ik in een klaslokaal waar de temperatuur het aantal leerlingen evenaart, vertel dat het herfst geworden is, kijken ze me aan alsof ik ze mededeel dat ik met zwangerschapsverlof ga.

We worden door alle overvolle agenda's en veel te drukke weekenden langzamerhand ingehaald door onszelf. Wij vonden het nodig om met tijd te gaan werken. We bedachten de jaren, de maanden, de weken en de dagen. Lente, zomer, herfst en de winter, wij mensen geven zo graag alles een naam. Zodat het van ons wordt, we denken dat het zo blijft, dat het voor eeuwig zo zal zijn. Echter is dit een vergissing, eentje waarin de meeste van ons iedere keer weer intrappen, vaak een mensenleven lang. 

Nu probeert de natuur ons te helpen. Kijk maar eens goed om je heen, het is bijna oktober en we lopen nog in onze korte broek, terwijl het Sinterklaas virus alweer de supermarkten heeft getroffen en de pompoenen langs de weg te koop liggen. Herfst wordt ingehaald door zomer, een wedstrijd waar we momenteel van genieten.. 

Maar voor hoelang? 

Er komt een moment dat de natuur het zat is en geen hulpsignalen meer aanbiedt....Laten we daar niet op wachten en wat meer respect tonen. Dankzij de natuur zijn wij hier, lopen we rond, hebben we lief en ademen we zuurstof. Stop met alleen maar nemen, geef ook wat terug. Gooi die zak Macdonalds eens in de prullenbak in plaats vanuit het raam van een rijdende auto. Ik snap dat het smerig is en dat je na een paar happen denkt, had ik maar een maaltijd van koken met Gaulli gegeten.

Uiteindelijk is niks voor altijd en is de natuur de perfecte plek om je hier bewust van te worden. Eigenlijk is alles onzeker, tijdelijk en vergankelijk. De enige zekerheid die we hebben is dat alles voorbij gaat... En wanneer wij dit beseffen gaan we automatisch minder gek doen. Materiële rijkdom wordt dan vervangen voor spirituele rijkdom. Bezit verliest dan zijn waarde. Ego verdwijnt en haat wordt vervangen door liefde...

Op het moment dat ik stop met praten en ik mij weer omdraai zie ik dat van de achtentwintig kinderen er nog maar eentje wakker is. Ik loop teleurgesteld naar mijn bureau en stoot voor de zevende keer mijn teen deze week. Door deze knal en de stoelen die ik omstoot terwijl ik dans met mijn pijnlijke voet in mijn handen maak ik alle kinderen weer wakker. Terwijl ze dubbel liggen van het lachen bied ik mijn excuses aan voor het langdurige verhaal.

Ik ben die gozer die in de top drie van Nederland staat. De top drie van mensen die het meest hun tenen stoten. Gemiddeld stoot ik acht keer per week mijn tenen, dus ik weet dat ik nog een keer aan de beurt ben deze week. Het komt vaker voor dat ik blauwe tenen of tenen zonder nagels heb, dan dat ze hun natuurlijke kleur hebben. Ik stoot al mijn tenen. Waar anderen alleen hun kleine teen stoten, pak ik ze allemaal. 

Wanneer ik iets doe, doe ik het goed. Doordat ik zo vaak mijn tenen stoot ben ik heel goed in huppelen geworden en ben ik in staat om springend op één voet, het flesje van mijn dochter klaar te maken. Dit, terwijl ik een gezicht trek alsof ik heel hard schreeuw. Mijn dochter is hier zo gewend aangeraakt dat ze denkt dat ik een spelletje speel, waardoor zij dan mijn gezicht na doet en er gillende geluidjes bij maakt. 

Mijn vrouw vindt mij maar onhandig en lacht mij dan uit, wat wanneer het echt pijn doet weer irritatie bij mij opwekt. Dan wordt er gesnauwd en nemen we elkaar van alles kwalijk, om het vervolgens na vijf minuten weer te vergeten. Daar zijn wij goed in. Elkaar dingen vergeven, de basis van een fijne relatie.

Wat is er verder nog interessant om te melden

Ik wilde jullie nog melden dat de Noord- Koreanen weer iets nieuws hebben uitgevonden. Zij beweren dat ze alcohol hebben uitgevonden, wat geen kater als gevolg heeft. Het gaat om een soort likeur dat wel de prettige effecten van alcohol met zich meebrengt, maar waar naar je de volgende dag geen zelfmoordneigingen krijgt (wat ik begrijp van een land dat op de tweede plaats staat met de meeste zelfmoordpogingen). 

De zachte likeur gemaakt van ginseng - een heilzame plant - en kleefrijst in plaats van suiker. Deze geheime mix van zes jaar oude ginseng en ‘verschroeide rijst’, gemaakt door Taedonggang Foodstuff Factory onderzoekers, zorgt ervoor dat de alcohol je katervrij houdt

Dat leek mij wel een leuk nieuwtje voor in het weekend. De Noord-Koreanen zijn niet vies van bijzondere uitvindingen. Zo hebben zij eerder een middel ontwikkeld met de naam: Kumdang -2, dat volgens hun een drugsverslaving, Aids, Kanker , Ebola en het MERS-virus kan genezen.

Conclusie

Drink niet te veel alcohol in het nieuwe seizoen: Zomerfst, voordat je het weet stoot je net zo vaak je tenen als ik dat doe.