Willem Meester

Schijnbaar zit het antwoord in mij

Willem Wever? Nee, Willem Gever!

In een week waar ik mij voor twee meditatiecursussen inschrijf raak ik ook nog geïnspireerd door een artikel dat ik in de flow van november las. In het stukje - Zomaar wat liefs -werd uitgelegd wat het kan betekenen voor je, wanneer je iets doet voor een ander.

Rustig aan Willem

Vaak doen we iets en houden we nog net niet ons hand op. We verwachten wat terug. Ik doe wat voor jou en dan doe jij wat voor mij en het liefst zo snel mogelijk... De schoonheid en de kracht van het geven gaat zo verloren. Wat zonde is, want dit kan enorm waardevol zijn,

Ikzelf ben hier al enige tijd mee aan het worstelen. Sinds ik mediteer ben ik mij een stuk bewuster van wat er in mijn hoofd gebeurt. Zo kom ik er vaak achter dat wanneer ik iets doe voor een ander, ik inderdaad wat terug verwacht. En dit zette mij aan het denken

Denken, mijn grootste verslaving

Welke handeling of daad kan ik bedenken waar ik andere mensen blij mee maak en tegelijk de kans zo klein mogelijk maak dat ik direct iets terug verwacht?

Thuis zijn wij aan het opruimen. We willen van onze spullen af. Na het lezen van nog een artikel uit de flow kwam ik op het volgende idee. Iedere keer dat ik vanuit huis vertrek en bij iemand anders op visite ga, neem ik iets mee van die spullen, dit geef ik dan aan degene bij wie ik op visite ben.

Ho, wacht even, dan zadel ik straks iemand anders met mijn troep op en ben ik alsnog vanuit mijn eigen wensen aan het handelen.

Dit is te makkelijk.

Ondertussen heb ik even een pauze genomen van het schrijven van dit stukje en nodigde ik visite uit. Mijn ouders en broertje kwamen een hapje eten. Uiteraard een veganistische maaltijd, welke echt een aanrader is. Voordat ik het wist stond ik op zolder tussen de rommel te struinen. Met een stapel spullen kwam ik beneden en bood ik aan om iets mee te nemen.

Hierdoor is de drempel minder hoog en kunnen mensen eerder nee zeggen. Mensen zullen eerder ja zeggen wanneer je het meeneemt naar hun verblijf, ook wanneer ze het niet willen hebben. Ik heb mijn plannetje al schrijvende dus wat aangepast.

Mijn broertje ging naar huis met een walgelijk tweedehandse onderbroek van vilt en met een vat zuurkool, mijn vader wilde niks hebben. Hij kon kiezen uit een plasma TV van 50 inch, een PS4, een gebruikte wc-borstel en een boek - het vierde deel van The Twilight serie -. Vreemd genoeg bleef hij daar het langst over nadenken.

Afijn, ik heb het hier en daar wellicht wat overdreven, maar het plan is gesmeden en deels al uitgevoerd. Als het goed is maak ik komende tijd mensen blij met troep waar ik vanaf wil.

Win win.

De eerste stappen richting het helpen van de mensheid zijn gezet. Er zit wel nog een egoïstisch tintje in verscholen, maar ja, je moet toch ergens beginnen. En wie zegt dat dat zo erg is? Wanneer jij gelukkig bent zullen de mensen om jou heen dat ook eerder zijn. Door een handeling voor iemand anders te doen met liefde, zet je wat op je spirituele rekening. Je pinpas wordt door het universum bewaard.Jij bent niet in staat om te bepalen wanneer je wat wilt opnemen. Wanneer je genoeg blijft storten komt er vanzelf wat naar je toe.

Je kunt op allerlei manieren wat op je rekening storten, dit kunnen hele kleine dingen zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • meditatie
  • je buurvrouw helpen met het verplaatsen van de grijze of groene bak
  • het geven van een kleinigheidje aan een bekende of vreemde
  • het vouwen van de was (in mijn geval)
  • iemand een complimentje geven

Voor meer leuke ideeën om iets liefs te doen voor een ander raad ik je echt aan om het artikel uit de flow te lezen.

Succes!

Willem Meester out.