Willem Meester

Schijnbaar zit het antwoord in mij

Werk

Er vond een gesprek plaats. Redelijk zakelijk, ik redelijk zenuwachtig. Iets over mijn toekomst als meester. Dit was spannend, laat staan het gevolg, het onbekende. Wat doe ik dan? Wat wordt dan de manier waarop ik voor geld zorg in het gezin.

Voor schrijven krijg ik nog geen stuiver. Ja, een complimentje hier en daar. Allemaal leuk en aardig maar dat koop ik niks voor – al helemaal geen Ferarri met lerenbekleding. Het is dus tijd voor een plan.

En dames en heren, dat plan, dat is me er eentje.

Ongelooflijk.

Werkelijk waar wonderbaarlijk.

Het plan vond ik op een zeer betrouwbare Russchische (lang leve Google Translate) website. Dat kocht ik van spaar-,vakantie- en verjaardagsgeld.

Als ik u was, dan zou ik nu stoppen met lezen en direct voor een keiharde sale gaan. Zonder overleg met de partner, afrekenen en snel naar bed gaan. Hopen dat de postbode van wie-weet-wat (weet jij het nog?) jou morgen een pakket op je deurmat bezorgt.

Het plan gaat als volgt: Ik koop wat geld, en dit verkoop ik voor meer. Een luie zakenman zegmaar, maar dan van deze tijd. Dus online, anoniem, geen socialie contacten. Een druk op de knop en kassa.

Nog net even snel voor de nieuwe privacywet er doorheen geramd wordt.

Niet goed geld terug natuurlijk.

Het enige wat ik nog nodig heb is een startkapitaal…

En dan komen jullie goed van pas. Deze woorden die ik met je deel, die lees je zonder reclame. Je had nu ook kunnen kijken naar een Oral-B doe-het-zelf-kunstgebit-reinigingsmachine, of naar een rolstoelbandenplakset.

Maar dat doe je niet. Je bent bij de digitale cassiere aangekomen.

Afrekenen, zonder naambordje, zonder oogcontact.

Geld.

We hebben het allemaal nodig.

Helaas.

Copyright by Willem Meester

Zoekende, verloren, verdwaald.

Ondertussen is er een boek verschenen. Het poëziealbum van een schatzoeker, memories van een vader, meester en idealist. Je kunt het hier bestellen.