Willem Meester

Schijnbaar zit het antwoord in mij

Zo kom je van je telefoonverslaving af

Hoi,

mijn naam is Willem Meester en Ik ben een verslaafde.

Dagelijks heb ik mijn shot notificaties nodig. Ik neem meer dan nodig is. Vaak kijk ik terwijl ik niet wil kijken. Soms kijk ik in mijn bed, soms kijk ik in de auto, soms kijk ik wanneer ik eet, soms kijk ik onder de douche of soms kijk ik terwijl ik naar mijn televisie kijk.

Iedere avond ga ik naar bed en beloof ik mezelf dat het morgen anders gaat...

Morgen kijk ik maar drie keer op social media! App ik enthousiast naar mijn bewustzijn. Niets is minder waar.

Ik kan momenteel niet meer zonder mijn telefoon. Ik schrik wanneer ik mijn telefoon vergeten ben.Paniekerig ga ik al mijn zakken af,, mijn telefoon,, waar ben je mijn lieveling?

Alsof ik de batterij van mijn pacemaker ben vergeten.

Iedere minuut achter mijn scherm had ik contact kunnen maken met een mooi persoon. Met mijn familie of met Willem Alexander. Nu stond ik in de rij en keek ik naar mijn scherm, terwijl hij mijn hand wilde schudden.

Sorry Willem.

Tijd voor verandering!

Mijn vrouw en ik bedachten een spelletje. Dit spel kan iedereen spelen. Het is voor mensen die graag wat minder op hun telefoon willen kijken.

Weer een leuke creatie door @robingreuterkleuter (insta) 
  • Download de app quality time of moment
  • Daag iemand uit
  • Maak een leuk schema, of zoek contact met Robin
  • Wanneer je langer dan 45 min (zelf te bepalen) op je scherm kijkt krijg je een strafpunt.
  • Wanneer je de meeste minuten achter je scherm zit krijg je een strafpunt.
  • Dit bekijk je dagelijks en houd je bij in een schema. (zie foto)
  • Aan het einde van de maand bekijk je de score, wie het meeste punten heeft verliest.

De verliezer:

Gaat zonder eten naar bed, mag twee maanden niet op een stoel zitten, slaapt een week op een spijkerbed, krijgt iedere keer voor het slapen gaan een koptelefoon aan de oren met een cd van een toespraak van Hitler, krijgt veertig stokslagen tijdens het boodschappen doen, wordt kaalgeschoren met een botte schep, moet tijdens Koningsdag de toiletten op Amsterdam Centraal schoonmaken, houdt een toespraak tijdens een begrafenis van een onbekende en probeert een flashmob te starten tijdens een Ku Klux Klan bijeenkomst in een zwarte pieten pak.

Veel plezier!

Ondertussen is er een boek verschenen. Het poëziealbum van een schatzoeker, memories van een vader, meester en idealist. Je kunt het hier bestellen.