Willem Meester

Schijnbaar zit het antwoord in mij

Gebruik jij je mobiel, of gebruikt je mobiel jou?

Je kocht een mobiel. Daar werd je blij van. Een apparaat met de nieuwste snufjes.

''Ja deze heeft een enorm goede camera en een super lite-on batterij."

Wat is dat eigenlijk, een super lite-on batterij?

Je kocht het en maakte er gebruik van. Nu zijn de rollen omgedraaid en word jij gebruikt. Iedere keer wanneer je op pad ga moet het mobieltje mee. Als je ergens aankomt, wordt het mobieltje open en bloot op tafel gelegd.

Stel je voor dat je niet goed naar hem luistert…

Als je in gesprek bent met een goede vriend, bepaalt het mobieltje vaak wanneer je stopt met praten en bepaalt de sociale media wanneer jij je vriend moet onderbreken.

Stel je voor dat je wat mist...

Wanneer je een apparaat gebruikt op momenten dat JIJ het wil heb je controle. Wanneer jij niet meer het moment bepaalt dat je het mobieltje wil gebruiken, word je gebruikt. Zo kennen we allemaal de momenten dat je gebruikt wordt.

- Toch nog even kijken waarom mijn lampje knippert, 

- Stel je voor dat je ergens moet wachten zonder mobiel..

We zijn op deze manier niet meer de baas. We leveren ons meest kostbare bezit in, namelijk tijd, voor een wereld dat niet bestaat. De gemiddelde gebruiker in Nederland kijkt 1500 keer per week op zijn smartphone, dat wil zeggen dat je 214 keer per dag, oftewel 9 keer per uur naar je mobiel kijk.

Of ben jij niet gemiddeld? Kijk je nog vaker op je mobiel?

Ons kostbaarste bezit gaat op deze momenten verloren.De tijd tikt door, of je het nou wil of niet.Voordat je het weet is het voorbij.

Een Instagram like of een glimlach van je kind, vriend of partner..

Waar kies jij voor?

Ondertussen is er een boek verschenen. Het poëziealbum van een schatzoeker, memories van een vader, meester en idealist. Je kunt het hier bestellen.