Willem Meester

Schijnbaar zit het antwoord in mij

Het huis van aandacht

Eerst was er een gesprek. Ik zou wat hulp krijgen bij het maken van een keuze; iets waar ik al langer mee worstel, maar eigenlijk heb ik geen idee meer van hoe of wat. Plotseling lag ik redelijk ontbloot, totaal onverwachts, glimmend op een massagetafel.

Een fantastisch lieve vrouw masseerde de spanning uit mijn lijf. Het is alsof ze veranderde in een octopus. Uit alle hoeken van de kamer kwamen armen vandaan ondersteund door het geluid van een pompend flesje. Mijn geest probeerde alles te verklaren.

Waar komen toch al die armen vandaan? En hoe heeft ze dan nog de gave om dat pompje te bedienen? Doet ze dat soms met haar voeten?

Op magistrale wijze werd de spanning uit mijn lijf gemasseerd. De olie uit het pompende flesje deed mijn lijf glimmen als een kersverse oliebol. Voordat ik op de tafel kroop, vertelde deze liefdevolle vrouw mij het volgende: 

‘We zijn hier natuurlijk om je te helpen bij het maken van een keuze, maar jij hebt gewoon behoefte aan: nu.’

Aan nu? Vroeg mijn geest zich af. Dat vind ik een verschrikkelijk woord. Daar ga ik absoluut niet mee akkoord en daar houd ik niet van.

‘Lijkt het je wat?’
‘Ja natuurlijk’, zei ik.

Maar tijdens de massage begreep ik pas wat ze bedoelde met: behoefte aan nu. Door al die handen, kon ik niets anders doen dan te voelen, te luisteren, te ruiken. Door simpelweg te ervaren was ik in het nu. 

Was ik in het nu, Haha. Dat is natuurlijk een grappige zin. 

Maar was wel degelijk van toepassing. Ongelofelijk  wat een zelfontwikkelde massage met een mens kan doen. Overal contact, totale ontspanning, volledig in het moment. Achteraf raakten we nog even in gesprek. Mijn stem een stuk lager, mijn voeten weer op de grond en de conclusie dat mijn lijf alweer een tijd onder spanning stond.

Denken is by far, mijn grootste verslaving. Het praten met Ester en haar eigenzinnige massage haalde mij uit mijn hoofd. Het was alsof mijn gevoel eindelijk weer eens wat mocht zeggen. Het sprak maar een woord en dat was:

Nu.

Ben je nieuwsgierig geworden naar een massage van Ester Bakker? Check dan de website: www.huisvanaandacht.nl. Vanaf 1 september starten mijn vrouw en ik met haar programma: de kracht van 108. Ik hou jullie op de hoogte.