Willem Meester

Schijnbaar zit het antwoord in mij

De rennende schoonmaak

Enkele jaren geleden was ik aanwezig op een verkleedfeestje. Het thema was filmsterren en gehandicapte dino’s. Ik stond daar als hardloopverslaafde, dus als Forrest Gump. Die avond stond ik geen seconde stil, die avond had ik voor heel even een baard.

Alleen maar rennen

De dagen toen der tijd bestonden voor mij uit één ding en dat was hardlopen. Iedere dag ging ik erop uit en gehoorzaamde ik de brullende innerlijke Keniaan in mij.

Zo verloor ik kilo’s en gedachten, beiden waren die tijd niet welkom.Zo deed ik mee aan wedstrijden en werd ik ooit de snelste man van de stad waarin ik woon.Zo won ik dus een wedstrijd en wat ik ook won was zelfvertrouwen.

Alleen ik verloor uiteindelijk van mijzelf, van mijn dwangmatige manier van denken. Ik liep tegen mijzelf in plaats van met mijzelf.

Toen ik het surfen ontdekte werd het hardlopen minder belangrijk. Ik kon niet geloven dat sporten ook zo kon voelen, als buiten spelen.

Terwijl ik dit ook vaak voelde met het hardlopen, alles werd dan een speeltuin. Het doel was alleen verkeerd. Ik liep om kilo’s kwijt te raken, om mijn ontevredenheid over dat lijf van mij tegen te gaan en om in stressvolle momenten om te kunnen gaan met de stress.

Hardlopen 2.0

Nu bijna tien jaar verder heb ik mijn schoenen weer aangetrokken. Nog steeds ren ik om gedachten een plek te geven en heb ik zo wat persoonlijke doelen. Ik wil volgend jaar mee kunnen doen aan de dam tot dam loop en deze blessurevrij kunnen lopen.

Alleen er is meer aan de hand.

Iedere keer dat ik nu mijn ronde maak, zie ik troep langs de weg liggen. Ik heb mij hier altijd al aan geërgerd, maar daar bleef het bij.

Tot nu..

Een verschil begint bij jezelf

Wanneer ik nu Forrest Gump speel, ruim ik op. Ik geloof dat ik een verschil kan maken. Dat ik naast een voetafdruk ook een indruk kan achterlaten, om zo op die manier meer mensen in beweging te krijgen.

 

Dat is mijn grootste doel. Niet de kilometers, de wedstrijden of de calorieën.

Nee.

Dat heb ik al ervaren.

Ik ben weer begonnen met buitenspelen in de grootste speeltuin die we kennen. En net zoals mijn dochter van twee, ruim ik mijn rommel op na het spelen.

Wil jij mij hier in steunen? Hou mijn sociale kanalen in de gaten. Daar drop ik af en toe wat rommel.

Ondertussen is er een boek verschenen. Het poëziealbum van een schatzoeker, memories van een vader, meester en idealist. Je kunt het hier bestellen.