Willem Meester

Schijnbaar zit het antwoord in mij

9 redenen waarom jij een geweldig persoon bent

Januari is over het algemeen de maand dat de meeste mensen last hebben van een winterdepressie.

Tijd voor wat positiefs!

Voordat ik begin met het uitleggen waarom jij een geweldig persoon bent, wil ik je allereerst melden dat je net begonnen bent met het lezen van een geweldige post van een fantastisch persoon genaamd Willem Meester. Het feit dat ik geweldig ben en jij iets leest van een geweldig persoon, maakt jou ook een geweldig persoon.

Reden #1: Er is er maar één zoals jij

In het universum is niets hetzelfde. Alles is altijd in verandering. Hierdoor is het onmogelijk dat een schepsel dat door de natuur gemaakt is, identiek is. Een zeer bijzondere feit als je het mij vraagt. Wij maken ons vaak druk om verschillende redenen: ik ben niet bijzonder, of ik ben nergens goed in,of ik heb niet het lijf van Arie Boomsma. Wat wij op deze momenten vergeten is dat alles zijn prijs heeft. Geloof mij, Arie heeft er een hoop voor moeten doen en vooral voor moeten laten om er zo uit te zien.

Ook vergeet je op deze momenten, dat je wel bijzonder bent. Iedere levende cel in jouw lijf is uniek, en continu in verandering. Dus de volgende keer dat je ontevreden in de spiegel kijkt of wanneer je iets ambieert van een ander persoon, probeer dan te beseffen dat jij van binnen en voor een aantal mensen ook van buiten - Ahumm - een heel bijzonder uniek wezen bent.

Daar heb je natuurlijk alleen wat aan als je besluit bewuster door het leven te gaan. Anders lees je dit en vergeet je het. Niets komt vanzelf, wanneer je zoiets echt wilt, zul je iets moeten doen en een hoop moeten laten. Wil je net z'n lijf als Arie Boomsma of tegenwoordig doet Jim Bakkum ook mee, dat betekent dat je minimaal vijf dagen per week zwetend in de sportschool staat, dat je heel bewust je voeding moet gaan inplannen, dat je die zak chips op de bank terwijl je naar The Voice kijkt zult moeten laten liggen... Kortom: hard werken wordt beloond, heel hard alleen iets willen niet.

De mooie kant van het verhaal is, dat jij zelf kan bepalen waar je voor wilt gaan. Jij hebt zelf de macht om wat te veranderen.

Reden #2: Niemand ziet de wereld zoals jij dat doet

We kijken allemaal door ons eigen bril. Ieder ziet de wereld op zijn eigen manier. Waar de één een kind ziet spelen terwijl de moeder met een glimlach de luier vol poep verschoont, ziet de ander een krijsend monster dat de bank en de vrouw met een paniekerig gezicht onder smeert met bruine stinkende smurrie dat lijkt op een beschimmeld pak dubbelvla. Zo is de één positiever dan de ander. Dit heeft te maken met gewoonten, emotionele gewoonten - met andere woorden, je identiteit - . Zij kleuren jouw glazen van de bril waardoor je het leven ziet. Wij mensen zijn in staat om zelf een andere bril op te zetten. Wanneer je snel negatieve gedachten hebt ben je in staat om hier aan te werken. 

Jij kunt deze gewoonten afleren, jij kunt je gedrag aanpassen.

Of je nou een pilletje slikt of aan jezelf gaat sleutelen - dit laatste heeft mijn voorkeur - . Jij bent in staat om een andere bril op te zetten. 

Reden #3: Humor

 

Reden #4: Je hebt sociale vaardigheden, wat je in staat stelt om met andere mensen om te gaan

Een mens is een sociaal dier. Wij hebben allemaal behoefte aan sociale contacten. Natuurlijk is de één beter geschoold in sociale vaardigheden dan de ander, maar voor die mensen is er altijd nog Tinder.

Sociale vaardigheden kun je ook leren. Dat wil niet zeggen dat wanneer je nu het liefst nog het gesprek met de lieve kassajuffrouw genaamd Wendy vermijdt, even later in staat bent om een menigte Geert Wilders fans toe te spreken - je moet jezelf afvragen of je dit überhaupt wilt ... Denk in kleine stapjes. Zeker weten dat je in staat bent om stappen te maken!

 

De behoefte naar sociaal contact is er wel zeker. Zo zijn er dus ook mensen die behoefte aan jou hebben. Op een bepaalde manier ben jij verbonden met iemand waardoor je in contact kan komen of kunt blijven met diegene. Hierdoor kun je iets toevoegen in het leven van een ander. Dit is een prachtig geschenk. En werkt ook vice versa. Wat je geeft krijg je terug. Soms gaan we dit het liefst uit de weg en lijkt de behoefte ver te zoeken, maar op den duur hebben we dit nodig. Vergeet daarom niet dat jij in staat bent contact te zoeken met andere mensen.

Vind je dit spannend? Oefen dan eerst met een ander wezen. Wellicht de kat van de buurvrouw? Als de buurvrouw je dan tegen haar kat hoort praten, kun je gelijk uitleggen waarom je dat doet. Zo heb je direct je sociale vaardigheden kunnen testen!

Reden #5: Je hebt zintuigen, dus gebruik ze!

Dit kun je op een hele leuke en simpele manier trainen. Wanneer je eet bijvoorbeeld. Voor je staat een bord met een heerlijk gerecht. Kijk eens goed naar het voedsel. Welke kleuren zie je? Hoe ruikt het? Hoe voelt het wanneer je het kauwt? Welke smaken proef je? Wat gebeurt er met je verstand wanneer je het hebt doorgeslikt? Door bewuster door het leven te gaan, ga je automatisch meer waarderen en ben je in staat, ja jij ook, de schoonheid te zien van zaken die wij zo vaak over het hoofd zien.

Wanneer je buiten een wandeling maakt kun je ook dit soort vragen aan jezelf stellen. Ga nou niet als een giraffe de bladeren van de eerste boom die je tegenkomt in je mond proppen.. Alhoewel dit je wel heel bewust maakt van hoe een boom smaakt.

Nee, kijk eens naar wat er groeit en straks weer bloeit en zoemt en werkt. Er is overal leven om ons heen! Kijk eens goed en geniet van dit wonder. Dit kun jij!

Reden #6: Ook jij kunt een verschil maken in de wereld

Ook al leven we in een tijd waarin de leefomstandigheden steeds beter worden, er zijn alsnog veel problemen op de wereld. Er zullen ook altijd problemen blijven. Het is onzin om te geloven dat er een leven bestaat waarin er nooit meer vervelende dingen gebeuren. In het leven gebeurt er nou eenmaal wel eens iets wat je niet leuk vindt. Of dat nou is dat je niet meer in je Speedo past omdat je tijdens de feestdagen te veel gegeten hebt, of dat je vlucht voor je leven omdat je niet jezelf mag zijn..

Het is fijn om te weten dat je wat kunt veranderen. Hoe groot je problemen ook zijn, je kunt wat veranderen. Die Speedo, kun je vervangen voor een grotere of je kunt eens wat minder eten, die mensen die vluchten voor hun leven, veranderen ook wat, ze zijn zelfs in staat om alles op te geven, en dagen, wat zeg ik, maanden onderweg te zijn op zoek naar een betere bestemming.,

Ik zelf maak mij zorgen om het klimaat en de aarde. Dus heb ik er voor gekozen om veganistisch door het leven te gaan. Ik weet dat ik alleen de klimaatsverandering niet ga oplossen, maar ik draag wel een steentje bij. Ik doe iets om een verschil te maken, hierdoor voel ik mijzelf goed en help ik - ook al is het een klein beetje - de aarde.

Over welk probleem maak jij je druk? Kies er één uit en maak een verschil.

Denk in kleine stapjes..

Reden #7: Liefde

De allermooiste van allemaal... Jij bent in staat om liefde te voelen, te delen, te geven. Zoals je in staat bent om in contact te komen met andere wezens, zo ben je ook in staat om lief te hebben. En dit heeft ook zijn bijdrage om een verschil te maken in de wereld. Door mensen en andere wezens lief te hebben zorg je goed elkaar. Je kunt verliefd zijn, maar je kunt ook liefde tonen. Door van jezelf te houden, dichtbij jezelf te blijven, ben je in staat om lief te hebben. Wanneer je ruzie maakt met een ander. Vergeet dan niet dat je ook liefde kunt tonen. En dit is altijd de uiteindelijke winnaar.

Neem bijvoorbeeld Darth Vader, verschrompeld door haat en angst. Toch besloot hij uiteindelijk zijn masker af te doen om zo met zijn eigen ogen naar zijn zoon te kijken... Gevolg: hij ervaart vrede en sterft gelukkig. 

Voor zijn zoon was dit een minder prettige ervaring, aangezien zijn vader eruit zag als een geitenwollensok met een midlifecrisis

Reden #8 Je bent in staat om dankbaarheid te tonen.

Kijk eens goed om je heen. Wees je eens bewust van wat je allemaal hebt en kijk eens naar je leefomstandigheden, naar je gezondheid en naar de mensen om je heen. Je zult zien dat je dan enorm veel rijkdom in je leven hebt. Je bent een rijk persoon en doordat je in staat bent dit te beseffen beschik je over een enorme kracht. 

''Dankbaarheid is niet alleen maar een mooie eigenschap, maar een oerkracht van de eeuwige ziel van de mens.''
-- Bo Yin Ra

Reden #9: Je hebt een keuze

Je kunt kiezen. In de meeste gevallen heb je een keuze. En wanneer je die niet hebt, wanneer je gedwongen wordt om iets te doen wat je niet leuk vindt, heb je uiteindelijk wel nog de keuze om te kiezen hoe je omgaat met het gevolg van die keuze.

Positief of negatief.

Twee keuzes.

That's it.

Welke kies jij?

Ondertussen is er een boek verschenen. Het poëziealbum van een schatzoeker, memories van een vader, meester en idealist. Je kunt het hier bestellen.