Willem Meester

Schijnbaar zit het antwoord in mij

Oudere berichten

Mart Smeets

Stel je voor dat een verslaggever van dat formaat in je kop zit. Galmende echo’s van het verleden en de mogelijke toekomst weerkaatsen van schedelwand naar schedelwand; op alles dat het aanschouwd wordt een oordeel geplakt, een ongevraagd etiket als een sticker op een prachtig kunstwerk van een kind.

lees verder

Wakker worden

Ooit zei een wijs man mij: “Op school word je vermoord.” Dat klinkt wat rigoureus maar ik kan mij er wel in vinden. Waar hij op doelde was dat je als kind nog zonder aangeleerde normen en waarden jezelf bent. Je bent nog geen verzameling van meningen, gewoonten en goedbedoelde adviezen. Je schopt, slaat, lacht en huilt, ongeacht wat de buurman of buurvrouw ervan denkt.

lees verder

Een tien voor taal

Taal is zoveel meer dan juist gespelde woorden en perfect gevormde zinnen. Het is ook gevoel,beleving, energie. Daarnaast zorgt het voor verbinding. Mijn vader en ik zijn altijd al goed, maar het samen mijmeren over teksten schept nog meer een band. Een vader zoonrelatie, hij de meester en ik zijn leerling.

lees verder

Contrast

In de wereld van Nadabrahma, een wereld waarin alles alleen maar trilling is, tril ik lekker op trillingen die de band de zaal instuurt. Op een groepje mensen tril ik lekker, op een aantal niet. Soms resoneert het, soms niet. Het zijn allemaal trillingen, Jij, wij, het. Misschien hebben we wel samen getrild, wie zou het zeggen?

lees verder

De tijd zal het leren

Ik ben ontsnapt aan de tijd. Er is geen besef meer van welke dag het is. Het zou maandag, woensdag of de dag van het nieuwe jaar kunnen zijn, misschien bevind ik mij wel in een andere dimensie. Ik heb geen idee en die onwetendheid richting de kalender is een bevrijding.

lees verder

Mama is zoals het weer

Mama is deze dagen anders. Ze wordt geteisterd door immense vermoeidheid. Daardoor hangen er donkere wolken boven haar hoofd die maar niet lijken te verdwijnen. Ik probeer het aan mijn oudste uit te leggen maar wil haar ook weer niet teveel belasten.

lees verder

Het geluid van de stilte

Het is vroeg, kerstochtend en ik sta buiten in pyjama met sloffen op de koude vierkante tegels. Wanneer ik uitadem komen er wolkjes uit mijn mond. Het is adembenemend stil. Alles en iedereen slaapt nog.

lees verder

Vogels

Er vliegen twee koolmeesjes door de lucht. De beestjes zijn verliefd. Dat is overduidelijk. Met hun vlucht tekenen ze hartjes in de lucht. In de verte doet een vliegtuig mee aan de tekenwedstrijd, maar verdient zelfs geen troostprijs. Ze maken speelse loopings en zingen liefdesliedjes voor elkaar.

lees verder

Een knipoog naar het ego

Een grappige kijk op het leven van een schrijver dat worstelt met zelfvertrouwen en het ego.

lees verder

Uitzoomen

Eenmaal op Schiphol draag ik R. zoals moeders dat doen: stevig tegen mij aan, warm en veilig. Hoe het zou zijn een kindje in mijn buik te dragen? Op die momenten wil ik dat ervaren; het leven in mijn lijf voelen, dat moet één van de mooiste momenten in het leven zijn.

lees verder

Wortels in het kwadraat

Soms droom je over seks, soms droom je over de dood, en heel soms droom je over wortelen.

lees verder

Een week zonder jou

De vrouw van het huis is nog maar net onderweg, maar haar afwezigheid is voelbaar. Ik ben trots, omdat ze eindelijk eens voor zichzelf kiest. Ik mis haar en vind al die verantwoordelijkheid spannend. Soms vraag ik mij tijdens een ruzie af hoe het zou zijn zonder haar. Hoe zou die eenzaamheid voelen?

lees verder

De natuurfotograaf

Ze heet Steffi en ze heeft verse pasta slierten als haar. Wanneer ze naar hem kijkt maakt zijn hart een sprongetje; hij is zo verliefd op haar, dat hij bereid is om zijn map voetbalplaatjes ervoor in te ruilen.

lees verder

De mobiele eenheid

Tussendoor laat het team van Mathijs de gevolgen van teveel telefoongebruik zien. Ik kijk ernaar en denk aan mijn eigen gedrag. Ik zet een trappetje in mijn hoofd tegen mijn frontale hersenkwab, klim naar boven en loop naar het gedeelte dat zich steeds maar zorgen maakt.

lees verder

Novemberzon

Kale mannen met zonnebrand in een novemberzon, dat heb ik altijd al vreemd gevonden, maar wanneer ik met de kinderwagen door een verse drol rij en achter mij het spoor loos is, wordt de wandeling met iedere stap curieuzer.

lees verder

Saunaperikelen

Onzeker over zijn zaak(je) staat Reik onder de douche. De druppels stromen met zijn zelfvertrouwen het putje in. In de sauna verstopt hij zich met de meeste warmte hoog in een hoekje. Het ruikt er naar meester Jan van groep drie.

lees verder

De gemeentetuin

Kwade kankercellen domineerden zijn lijf zoals een rupsenplaag een eik. Zijn pijn en liefde jegens het land maakte indruk. Op de schuur stond: ‘Met je handen in de aarde doet je ziel ontspruiten.’ Hij zou het liefst hier willen sterven; met zijn handen in de aarde, als zijn favoriete plant aan het einde van het seizoen.

lees verder

Ober, er zit plastic in mijn soep

Op het kruispunt bleef het stoplicht op rood. Ze dacht aan bloemen, opgevouwen was en aan haar kat Henk. Tijdens het oversteken zag ze een jongen met lang haar. Hij had door zijn zwarte gordijnen lachend bij haar naar binnen gekeken.

lees verder

BBQ-pakket met pepernoot

Het enkele laagje katoen draag ik met een dubbel gevoel. Mijn grip op de wereld is al onstabiel, maar met iedere zomerse dag in oktober is het net alsof ik ongetraind aan het koorddansen ben. Ik wil er van genieten, maar mis balans.

lees verder

(WIFI) Verbinding

We leven in een tijd waarin het verleidelijk is om meer afstand te nemen, om online je vriendschappen te onderhouden. Ik herken de drempel, de verleiding, het gemak van een appje. Er volgen 1287 mensen mijn Instagram account, maar ik voel mij eenzamer dan ooit.

lees verder

Gratis genieten

Menig keer heb je een bedrag besteedt aan een gadget, een bioscoopbezoek, een etentje of aan een andere activiteit. Het was gezellig. Wie weet had je aan het einde van de avond nog een extraatje te pakken en dacht je: dit moet ik vaker doen.

lees verder

Wild plassen

Ook al kan ik er in eerste instantie om lachen, voel ik mij bekeken en denk toch op dat moment geen andere keuze te hebben dan een duidelijke grens te stellen. Het is immers niet de bedoeling zomaar wat te pakken en op te eten, toch? S. protesteert. Ze denkt: er ligt genoeg, het ziet er lekker uit, dus wat is het probleem? Ze heeft nog gelijk ook.

lees verder

Eerste hulp

Wij rijden een lichte helling op. Plotseling vult de auto zich met rood remlicht, de bestuurster laat merken dat ze het niet vertrouwt; mijn lijf schiet naar voren en ik kots termen als: zygote, morula en blastula tegen het voorraam.

lees verder

Collecte

Een verhaaltje dat ik bedacht, schreef en plaatste n.a.v. een ronde met de collectebus.

lees verder

De week tegen pesten?

Een pestprotocol is gericht op pestgedrag. Er hoort geen week tegen pesten te bestaan. Er hoort een protocol te komen dat kinderen leert omgaan met emoties, gevoel, stress en ze begeleidt in het ontdekken wie ze zijn. Zodat onderlinge verschillen (triggers voor pesten) juist het groepsgevoel tegemoet komen i.p.v. tegengaan.

lees verder

Vijf keer een blogpost over meditatie

Mentale drempels zijn er om overheen te stappen. Mij helpt meditatie, yoga en schrijven. Waardoor ik soms wat woorden op papier zet over deze onderwerpen. De meest gelezen stukken op mijn blog, passend binnen het onderwerp, bewustzijn heb ik hier voor je verzameld

lees verder

Mediteren als een berg

Mediteren. Leuk joh!

lees verder

De speeltuin

Het is dezelfde speeltuin die een goede vriend en ik een keer diep in een winterse nacht ondergesneeuwd aantroffen. De één ging van de kabelbaan terwijl de ander met sneeuwballen gooide. Onze blik vertroebeld door de alcohol, geen van ons trefzeker.

lees verder

Gewoon ff je bek houden

Begrijp mij niet verkeerd. Als ik drink is dat niet eens zoveel, alleen is het er altijd één teveel. De reden dat ik drink is vaak om weg te rennen van een onwenselijk gevoel. Het leidt tot hoofdpijn, paracetamol en suffe ochtenden. Het komt zelden voor dat ik ziek, of een nog grotere klootzak dan anders wordt.

lees verder

Op deze manier maak je sportend een verschil

Jarenlang heb ik mij geërgerd aan de rommel langs de weg. Dan mopperde ik wat op de mensheid, schudde mijn hoofd en liep door. Thuis smeet ik braaf mijn troep in de prullenbak en een enkele keer was de achterbank van onze auto de prullenbak.

lees verder

Het roepende water

Nederland wordt een laag land met alleen heuvels genoemd, maar in de zee zien wij bergen. Behulpzaam duwen ze elkaar richting de wolken. Nog een paar meter…De natuur speelt tikkertje en de zee is hem.

lees verder

Eet af en toe een insect?

Sinds maanden draag ik een lange broek en weet ik niet of ik daar nou blij van word of treurig. Aan de ene kant wil ik meer zon en is er vrees voor het einde van de zomer, aan de andere kant ben ik blij met het vertrouwde Nederlandse weer, omdat ik mijzelf dan kan vertellen dat het klimaatverhaal toch nog goed gaat komen.

lees verder

Het huis van aandacht

Eerst was er een gesprek. Ik zou wat hulp krijgen bij het maken van een keuze; iets waar ik al langer mee worstel, maar eigenlijk heb ik geen idee meer van hoe of wat. Plotseling lag ik redelijk ontbloot, totaal onverwachts, glimmend op een massagetafel.

lees verder

Gisteren was je jarig

In de hoekjes van je ogen zitten restjes slaap. We hebben ochtendseks. Onze relatie is op het punt gekomen, dat je seks hebt op speciale dagen. We lachen erom. Het bed blijft onopgemaakt alleen in de slaapkamer.

lees verder

Ik hou zoveel van je

Je legt alles netjes en gecontroleerd van het opgemaakte bed in de koffer. De zonnestralen komen voorzichtig de slaapkamer binnen en maken van jouw gezicht een geschenk. Mijn spulletjes pak je ook in. Dit doe je met een bescheiden glimlach.

lees verder

Katerloop

We ontmoeten een gemodificeerde superhond genaamd Bobby. Het is een zwarte Labradoodle; zijn vacht behoudt al zijn haren en roept geen allergische reacties op. Ik heb sterk het vermoeden dat Bobby thuis, al rijdend op een elektrische fiets, zijn baasjes uitlaat.

lees verder

Het interview

Er volgde een gesprek over het boekje. Onzeker over van alles en nog wat maakte ik een afspraak. Toen ik ophing ging mijn geest op volle toeren. Ik waande mij in afgeladen zalen, gevuld met gillende vrouwen, die topless en nat van het zweet vroegen om een signeersessies op één van hun glimmende borsten.

lees verder

Gips

Wanneer dit soort zaken alledaags zijn en zelfs het ouderschap kenmerkend maken, vraag ik mij af of ik er wel voor gemaakt ben. Het idee dat jij of je zusje nog een keer zoiets kan overkomen voelt voor mij als een ondraaglijke berg van verantwoordelijkheid.

lees verder

Surf

Door de warmte is mijn lijf nat van het zweet, door het gebrek aan golven is het pak kurkdroog. Droog rubber en een plakkerig lijf, ieder die aan veilig vrijen doet snapt dat dit niet werkt. Waar is het glijmiddel als je het nodig hebt? Als een rups die weer terug zijn cocon in wil, stop ik mijn lijf in het pak.

lees verder

Haast in de laatste week

Deze week reis ik met de trein. Iedere ochtend gaat de wekker op een ander tijdstip en dit vind ik steeds erg ongeloofwaardig klinken. Het wordt keer op keer een race tegen de klok, en dat terwijl ik vaak predik, dat tijd ons meest kostbare bezit is.

lees verder

Onderwijs, mijn grote liefde

Er is sprake van twijfel, ongemak en onzekerheid. Alleen bedonder ik mijn hart wanneer ik nog langer verder ga. En dat zou niet eerlijk voor de kinderen zijn. Dit besluit is niet zomaar ontstaan.

lees verder

Waarom het belangrijk is om planten te eten

Op dit moment leven er op de wereld 7,3 miljard mensen. Dit worden er in de toekomst meer en meer.De veehouderij draagt wereldwijd voor 14,5% bij aan de uitstoot van broeikasgassen als CO2, methaan en lachgas - evenveel als de transportsector. Eén koe stoot jaarlijks net zoveel broeikasgassen uit als 4,5 auto’s, ofwel het rijden van 70.000 km.

lees verder

Aalbessen

Enkele zweetdruppels later neem ik het besluit de smartphone aan de kant te leggen. Het strookt niet met mijn intenties. Ben ik dan wel die bewuste, aanwezige, liefdevolle vader? Ik wil zijn zoals mijn kinderen zijn. Samen verwonderen, spelend leren, vallen en opstaan.

lees verder

Spelen vanuit het hart

Zodra het lekker weer is verschuift de norm. Het zomerse weer verzacht de pijn van de middelmatigheid in Nederland. Je bent je bewust van de grote kans op flatspell (geen golven), dus pak je wat je pakken kan.

lees verder

Ochtendloop

De koffie pruttelt, de klok tikt en ik zet intenties neer voor de komende dag. Nog voordat de groene bak langs de weg staat ben ik weg. Dit lukt mij niet vaak, maar het is het absoluut waard. Wanneer wij nog slapen, tref je een hele andere wereld: het land van de vroege natuur, waarin dieren, planten en de atmosfeer zich nog niet verschuilen.

lees verder

Een bijzondere ontmoeting

Tijdens het overstappen, wordt er bij Starbucks een koffie medium gescoord. Op het tafeltje in de trein staat een beker met meer inhoud dan de tiet van Erica Terpstra. De Amerikaanse maat koffie wordt hem teveel, de rest dient in de prullenbak geplaatst te worden.

lees verder

De onderbroek

Laatst bezocht ik de sauna. Ondanks schaamte jegens mijn lijf, vind ik dit een zeer prettige plek. De warmte kalmeert. Overheersende gedachten en afvalstoffen in de vorm van zweetdruppels verdwijnen het doucheputje in.

lees verder

Singaporezen uit Londen

Vier Singaporezen bezochten het kleine stadje Schagen. Studenten uit de sierlijke stad Londen. Voor een nachtje, werd ons huis, hun hotel. Singaporezen uit Londen, wat een combinatie. Een beetje zoals Holleeder op vrije voeten, ook zo bijzonder.

lees verder

Scrollen is het nieuwe roken

In mijn mail lees ik: Scrolling is the new smoking. Hier ben ik het mee eens. Ga het maar eens na. Grote kans dat jij – net als ik dat ook vaak doe – tijdens een moment van verveling, je mobiel pakt.

lees verder

Spelen

Via via vond ik Ido Portal op youtube. Hij heeft het over spelen, je vrij voelen, jezelf zijn. Dus ik naar de sportschool. De muziek hard. Childish Gambino als achtergrondgeluid, snelle harde dreunen op de voorgrond. Bij binnenkomst geen zin meer.

lees verder

Helaas pindakaas

Mijn trouwring is spoorloos… Een verslavingsgevoelige geest neemt steeds vaker de controle. Alsof iemand de afstandsbediening hanteert en ik niet meer dan een paar pixels op een stoffige beeldbuis ben.

lees verder

9 redenen waarom jij een geweldig persoon bent

Een leestip wanneer je zin hebt in iets positiefs. Ik geef je 9 redenen waarom jij er mag zijn, waarom jij een prachtig wezen bent.

lees verder

De rennende schoonmaak

Een post over mijn nieuwe verslaving: hardlopend schoonmaken.

lees verder

Zo word je liever voor jezelf

Alles of niets. Iets voor 100% doen of niet meer doen, zwart wit denken. De fixed mindset. Voor lange tijd heb ik zo mijn taken, verplichtingen en wensen proberen uit te voeren. Dan werd ik enthousiast of juist het tegenovergestelde en wilde ik het anders, dan zou het roer omgaan.

lees verder

De grote schoonmaak

Met mijn rechterhand giet ik een groene smoothie mijn keel in terwijl ik met mijn linkerhand je misschien wel van mijn Instagram of Facebook pagina verwijder. Mijn Willem Meester avontuur gaat vanaf nu een andere kant op.

lees verder

Zo accepteer ik mijzelf

Een stukje over zelfacceptatie. Misschien heb je er wel wat aan.

lees verder

Het boekenbal is geopend

Het boekenbal is geopend. Thema, natuur. Thuis zit een onuitgenodigde schrijver op de bank met een zak groentechips op zijn harige buik. Het ligt erbij als een verlaten moestuin met een rupsenplaag.

lees verder

De waarschuwing van Hawking: `Robots zullen de mensheid gaan vervangen', galmt door mijn hersenpan.

Er staat een jongen met één arm op het podium. Hij vertelt zijn verhaal en deelt dat hij ernstig ziek werd. Die jongen had een droom en wilde de beste gitarist van de planeet worden. Terwijl de woorden door de zaal galmen, speelt zijn emotie, de mooiste noten op zijn stembanden.

lees verder

Wanneer komt die dag, dat dieren zoals Sudan, niet meer beroemd zijn?

Neushoorn Sudan, de laatste in zijn soort, is niet meer. Sudan was vijfenveertig, woonde in Kenia en groeide in de laatste jaren van zijn leven uit tot een beroemdheid. De neushoorn is overleden aan ouderdomsverschijnselen.

lees verder

Het is een waar opruim feestje geworden

We hebben het al vaker gehad over: dieren, de natuur, onze prachtige planeet, het universum en het verdere onbekende. Wij mensen zijn niets anders dan zandkorrels in het grote geheel. Toch weten al die kleine steentjes er een rommeltje van te maken.

lees verder

Mark Zuckerberg is zijn identiteit verloren

Het is stil in de imponerende ruimte. De overheersende kleur is eikenhout, de temperatuur gemiddeld en de luchtvochtigheid heeft zoals een verlegen jongetje in een klaslokaal een poos geen aandacht gekregen. Hierdoor neem je sneller een slok water dan anders. De gedragen kleding is vergelijkbaar met dat wat op een begrafenis gedragen wordt.

lees verder

Zo nu en dan sloop ik lelijke plekken, soms vernietig ik prachtige dromen

De lucht is bedekt met een licht grijze wolk. De zon speelt verstoppertje en is hier zeer slecht in. Door de pastelkleuren rondom deze twee, kun je duidelijk zien dat het ochtend is. Op de voorgrond rent een hardloper met stellige passen zijn kilometers.

lees verder

Verjaring

Er was een verjaardag. Familie, vrienden en liefde in de woonkamer. Haar verjaring deed mijn gedachten in een tijdmachine stappen. Een jaar flitst voorbij op het moment dat ik haar in bed neerleg. Haar duim in de mond, tevreden, ontspannen.

lees verder

Verliezen is de zwaarste sport

Vorige week, speelde ik voor assistent schoolvoetbalcoach, schuine streep mascotte, schuine streep vraagbaak voor kinderen en ouders. Ik speel al een tijdje voor meester, maar dat is klaarblijkelijk niet genoeg voor mijn altijd om meer schreeuwende geest.

lees verder

De paarse hangplant

Over de weg rijdt een auto met het raam open. Er hangt een arm in de zon. De weg ademt troebelheid uit en lijkt op de binnenkant van een Finse sauna. Het is een dag in de lente welke voelt als een zomerse. Er zijn vandaag geen sombere mensen.

lees verder

Vergeten liefde

Er staat een man op het balkon. Hij draagt een grasgroene badjas en een overhemd. Op het witte stuk katoen heeft zijn ontbijt zeeslag gespeeld. Vlekken van dubbelvla verraden de voorkeur naar een zoete start van de dag.

lees verder

Buiten spelen.

Een banaan, wat havermout en twee bakken koffie teveel bevinden zich in mijn lijf. Ze draaien om elkaar heen en trachten om via het strottenhoofd mijn houterige lichaam te verlaten.

lees verder

Krantenkop

Ik vind het onwaarschijnlijk mooi dat dit voor jou de eerste keer is. En jij ook, want je viert het. Ieder moment van de dag vier je jouw ervaringen. Voor mij is de verwondering waarmee jij de wereld bekijkt, één van de mooiste onderdelen van het ouderschap.

lees verder

Be like water, Kuna mithl alma

Wij ontvingen een brief, daarin stond: Binnenkort komen er vluchtelingen bij u in de straat wonen. Dit is toch vreemd? Ik heb nog nooit een brief gekregen wanneer er iemand anders in de buurt komt wonen

lees verder

Werk

Er vond een gesprek plaats. Redelijk zakelijk, ik redelijk zenuwachtig. Iets over mijn toekomst als meester. Dit was spannend, laat staan het gevolg, het onbekende. Want wat ga ik dan doen?

lees verder

Praktijkverhaal van een kind

Moeders, hier een brief van een van jullie kinderen.Na een jarenlange studie ben ik tot de conclusie gekomen dat jullie er toe doen. Het scheppen van kinderen; een wonder van de natuur, is iets magisch.Hier zijn jullie met een klein beetje hulp van ons toe in staat.

lees verder

Samen vrij zijn

Mijn vrouw, dochter en ik fietsen door het platteland. We zijn onderweg en trappen ons richting heel veel mooie mensen. De vrijheid stroomt door de aderen, de wind waait door onze haren en onze monden zijn gesloten

lees verder

Zo leer je omgaan met boosheid

Er zijn momenten dat ik boos ben. Dan mediteer ik en word ik alsnog boos. Dit maakt mij dan nog bozer, zo blijft de boosheid aanwezig. Ahhh, ik ben boos omdat ik boos ben, wat mij nog bozer maakt. Hier mijn voet tegen je voordeur.

lees verder

Druk doen kan altijd nog

Ik kook rijst en smijt wat sla, zuurkool, tomaat en avocado in een houten kom, zet de sissende pan met groente op tafel en ben klaar om van een welverdiend middagmaal te genieten.

lees verder

Waarom energie verspillen aan weggooien, terwijl je het ook kan gebruiken om op te ruimen?

Ik kijk naar de marathon van New York. Mijn hardlopershart wordt wakker, mijn voeten stappen richting mijn schoenen, mijn handen trekken ze aan. Butter eindigt op de zesde plek. Dat doet toch wat met mij. Iemand uit eigen land, dat motiveert.

lees verder

Vierendertig manieren om iemand blij te maken

Ik vind het fijn om blij te zijn. Dit deel jij vast met mij. Ook al kun je niet altijd blij zijn, jouw gedrag, handelingen en keuzes hebben invloed op jouw gemoedstoestand en dat van een ander. Daarom lees je hieronder in willekeurige volgorde vierendertig manieren om iemand blij te maken.

lees verder

Trapkast

Een kort stukje tekst over: toveren, vriendschap en meditatie. Wat hebben deze drie met elkaar te maken?

lees verder

Zien

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en de post heet....

lees verder

Oordelen zonder waarde

We zijn onderweg. Lopend in de zon, richting de stad observeer ik de wereld om mij heen. Het valt mij op dat ik vandaag alles mooier vind. Die grote boom is..

lees verder

Waarom het belangrijk is om vragen te stellen

Stel dat iemand jou vraagt, wie ben jij? Hoe geef jij dan antwoord? Ik stel mijzelf deze vraag steeds vaker. Het is logisch dat ik in de war raak...

lees verder

Zo leer je omgaan met vergankelijkheid

Ik lees momenteel het Tibetaanse boek van leven en sterven en hierdoor raak ik geïnspireerd. Er wordt veel over de dood geschreven wat in eerste instantie luguber lijkt...

lees verder

Minder werken, meer resultaat?

Er staat een oudere vrouw met een trolley tas voor mij in de rij. Ze rekent af met gepast kleingeld. Dit kost tijd, wat de andere ''jongere'' mensen in de rij vervelend vinden. Verschillende Iphones worden uit de spijkerbroeken tevoorschijn getoverd. Wij slaven van haast en social media, wonen op een andere wereld.

lees verder

De voordelen van mediteren

De wekker gaat om 04.50 uur. Ik sta op, spring onder de koude douche, vloek, droog mij af en poets mijn tanden. Mijn huispak gaat aan en ik loop op mijn tenen naar de meditatiekamer. Ik neem een houding aan welke nog ver verwijderd is van een volledige lotus en sluit mijn ogen.

lees verder

Waarom je verwachtingen mag loslaten

Sinds maanden heb ik mijn surfpak weer eens uit de kast getrokken. Het ruikt naar een sporthal waar een rommelmarkt gehouden wordt. Ik krab het ijs van de ramen en rij naar het strand. De muziek staat hard en ik heb er zin in. In mijn gedachten ben ik al aan het surfen. Mindsurfing.

lees verder

Ook geen zin meer in die strijd?

Al jaren vecht je en verlies je. Jouw ego en de man die je dagelijks in de spiegel ziet, staan in de ring. Je hoort niets anders dan het kloppen van je hart en het gejoel van de gillende toeschouwers, allemaal zijn ze door het dolle heen

lees verder

Er is leven voor de dood

Ik dacht een keer na en schreef wat over de dood. Jeejjj

lees verder

Waarom je eindelijk gaat beginnen met mediteren

12 x een reden om te beginnen met mediteren.

lees verder