Willem Meester

Schijnbaar zit het antwoord in mij

Vers van de pers

Tijd?

Weken, dagen, uren, minuten, seconden! Ik geloof niet meer in jullie bestaan. Jullie zijn verzinsels en houden mij niet langer voor de gek! De momenten vloeien in elkaar over als geboorte en de dood. Er is kader noch richtlijn, alles is één geheel. Wij zijn druppels in de grote zee van materie.

lees verder

Planeet Nietsdoen

En zo kabbel ik steeds tegen de oever van een meer zonder bodem. Waar is dat moment van acceptatie? Het is ontoereikend zoals opa’s en oma’s in tijden van Corona. Zoiets overkomt mij eigenlijk zelden. Er zijn weinig momenten dat er geen zin is, er is altijd wel iets te doen.

lees verder

Gefeliciteerd

Want dat vergeet ik vaak. Ergens denk ik de uitzondering te zijn. Ik, die ene, de uitverkorene, onsterfelijk, onschendbaar. Maar naarmate de jaren vorderen en er weer in niets meer dan een zucht een jaar voorbij vliegt is daar dus die wijsheid.

lees verder

Focus

Als je drie door de helft deelt heb je een heel gek getal. Drie weken terug was anderhalve meter honderdvijftig centimeter, nu hebben deze woorden een andere lading. Het is veel meer geworden dan een getal, het valt niet niet meer in waarde uit te drukken. 

lees verder

Oudere berichten