Willem Meester

Schijnbaar zit het antwoord in mij

Vers van de pers

Flamingo

Stella komt in haar Adam en Eva kostuum de woonkamer binnen. Ze heeft een roze veer in haar handen en vertelt over een droom gevuld met sterren, eenhoorns en regenbogen. Dagelijks luister ik met bewondering naar haar scheppingskracht. Ik slurp snel een koffie naar binnen en voel de onrust in mijn hoofd weer wakker worden.

lees verder

Sinterklaas en de leeuwen

Voor even vallen we samen in slaap. Ik droom over een feest dat mensen vroeger vierden. In deze droom schuine streep herinnering waren cadeautjes leuk, maar daar ging het niet om. Het samen met de familie zijn was het werkelijke cadeau.

lees verder

Grenzen

Het klinkt wellicht wat overdreven, maar denk even met me mee. Kun je van je kinderen verwachten dat ze in staat zijn grenzen aan te geven wanneer jij deze overschrijdt? Hoe zal dat later gaan wanneer ze vriendjes of vriendinnetjes krijgen?

lees verder

Papa, zet het licht aan

Eenmaal thuis maak ik mijn meiden wakker. Mijn vrouw en ik drinken samen koffie. De tv blijft uit en de meiden spelen in het donker. De oudste heeft van de lampionnen, een plant en een roze t-shirt een altaar gemaakt. Het is het enige licht in de woonkamer. Rosie vindt het spannend en raakt in paniek.

lees verder

Oudere berichten