Willem Meester

Schijnbaar zit het antwoord in mij

Vers van de pers

Huilen

Soms is het ouderschap ruw en hard en daardoor achteraf vaak weergaloos prachtig. Zo staat R. bij de voordeur met haar rechterhand op het raampje. De brievenbus kleppert van de wind. Het glas is beslagen, de vloer nat van de tranen. Het plasje op het grenenhout doet mij verbazen; ongelofelijk zoveel tranen uit zo’n klein meisje. 

lees verder

Theepot

Terwijl we ruzie maken om iets waarvan we beiden niet meer weten wat de oorzaak is, ruik ik je adem. Het ruikt naar mint, kokos en onze kinderen. Ik ben zo boos dat mijn lijf lijkt te koken. Ik ben veranderd in een theepot en sta al tijden op het vuur.

lees verder

Honden op de weg

Maar het is toch zo? Een keffende duivelshond die op je af komt, daar wordt toch niemand blij van? Helemaal niet wanneer het baasje niks lijkt te ondernemen. Als eigenaar – of een levend wezen bezit kan zijn betwijfel ik – hoor je te weten hoe je hond reageert.

lees verder

Kobe Bryant en de fruitvlieg.

Ze noemde Kobe the Black Mamba. Waarschijnlijk omdat hij in het heetst van de strijd dodelijk was en omdat het gewoon een badass naam is. Op het basketbalpleintje werd ik De Fruitvlieg genoemd. Iets minder badass maar zeer treffend.

lees verder

Oudere berichten