Willem Meester

Schijnbaar zit het antwoord in mij

Vers van de pers

Kinderen zijn kunstwerken

Haar wangen zijn als Elstars die de zonnige kant van de tuin gezien hebben. Met een schorre stem van het spelen nemen we haar mee naar huis. Thuis eet ze meer dan ons en blijft haar volle mond woorden produceren.

lees verder

Schrijfcursus deel twee

Al zeven weken scan ik het bureau van onze docente. Voordat mijn werk besproken wordt, kijk ik of ik al iets van een glimp kan opvangen van het commentaar. De huiswerkopdrachten liggen ook deze keer keurig gerangschikt op het bureau.

lees verder

Regen

Dikke regendruppels vallen uit de lucht. We zijn kansloos en slaan toch op de vlucht. Meerdere volwassenen vertonen dit gedrag. Sommigen houden een krantje boven het hoofd, anderen een kind, weer een ander een teckel. Op dit moment maakt het niet meer uit; het is ieder voor zich, niemand wil getroffen worden door het water.

lees verder

Senioren

Het stukje tussen Castricum en Zaandam flitst voorbij. Het doet me denken aan een landschap van M.A. Koekkoek. Voor mij zitten twee ouderen. Het zijn vriendinnen, dat is duidelijk; ze spreken over zaken die je niet direct met vreemden deelt. Dat ik (een vreemde) meeluister maakt niks uit.

lees verder

Oudere berichten