Willem Meester

Valt, staat op, leert en deelt. 

Waarom ik zoveel van je hou

We zijn al ruim 10 jaar samen. Jij en ik. We tellen de periode dat we uit elkaar waren mee. Zo zijn wij. Samen zijn we optimistisch.

We liggen op bed. Je slaapt al. Het lijkt net alsof je lacht. Tot het moment dat je op je rug ligt. Dan snurk je enorm. Ik hoef je terwijl je slaapt alleen op je schouder aan te raken, dan weet je al dat ik wil dat je op de andere kant gaat liggen. 

Wanneer ik moet werken ga je er altijd vroeger uit, zodat we voor het werk nog even samen kunnen zijn. Dan neem je onze dochter mee naar beneden. Samen lachen jullie om mijn grapjes. Op dat moment wil ik voor altijd daar blijven. We hebben niks anders nodig.

Ik hou zoveel van jou, omdat jij alles zo speciaal maakt. Jij maakt van het boodschappen doen een feestje. Nu we een dochter hebben, doen we het via ah online met een bakje koffie. Dit vind ik heerlijk.

Je zegt wat tegen mij. Dit doe je op een hele leuke manier. Je stelt je zinnen op een speciale manier samen. Wanneer ik je corrigeer kijk je me geïrriteerd aan.

Ik kom thuis en ineens staat er een nieuwe kast. Je hebt een oude kast gekocht en schildert deze in een aparte kleur. Eerst denk ik, waar ben je nu weer mee bezig, later zie ik dat je heel goed weet waar je mee bezig bent. Je maakt van weinig heel veel. Jij ziet kansen waar ik problemen zie. Deze eigenschap heb je van je moeder.

We kijken samen een serie en verzinnen weer een belachelijk dansje op de intro. Dit hebben we al veel te vaak gedaan. Toch lach je iedere keer om mijn bewegingen. Zo lach je ook altijd om mijn grappen die ik al honderd keer gemaakt heb.

Ik trap weer ergens in. Er komt iets op mijn pad waarvan ik denk dat ik daar nog gezonder, gelukkiger en rustiger van word. Hier stort ik mij volledig op. Jij laat mij mijn gang gaan en trekt aan de bel wanneer het genoeg geweest is.

Je creativiteit! 

Dat je genoegen neemt met een vent, zoals ik, die eigenlijk meer een vrouw is.

Onze dochter huilt. Ik ben in paniek en twijfel aan mijn kwaliteiten als vader. Jij komt op het juiste moment en geeft mij het gevoel dat ik het goed doe. Zelfs wanneer het niet lukt om haar stil te krijgen. Jij pakt haar. Ik heb al het vertrouwen dat het goed komt, dat jij haar geruststelt. Jij geeft mij het gevoel dat we op deze manier altijd nog bij jou terecht kunnen.

De vrijheid die je mij geeft. Zelfs nu we het zo druk hebben, krijg ik toch alle tijd van de wereld om mijn eigen ding te doen. 

Dat je me soms zo irritant vindt.

Je zorgt voor mij en voor onze dochter. Je geeft mij het gevoel dat ik er mag zijn. Dat ik speciaal ben. Je motiveert, corrigeert en remt me af wanneer dit nodig is. Je zorgt ervoor dat ik mijzelf niet verlies in één van mijn duizenden hobby's.  

Jij bent jij en dat maakt mij blij!