Willem Meester

Valt, staat op, leert en deelt. 

Open je ogen en zie wat je hebt

De liefde die je voelt voor je kind...Soms lijkt het zo vanzelfsprekend en vergeten we hier van te genieten. Het drukke leven heeft dan de overhand en zorgt ervoor dat ons zicht vertroebelt. Daarom, dit keer een stuk over de liefde die ik voel voor mijn kind, ons kind, onze geweldige dochter Stella. Een ode aan dit prachtige exemplaar van een mens.

Een onmogelijke taak, aangezien het hier om een gevoel gaat wat zo intens is, dat het haast onmogelijk is om woorden te vinden die evenveel waard zijn als dit gevoel. Maar goed, dit is het blog van Willem Meester, ik maak het mezelf graag moeilijk..

Een dag met jou

Door het licht dat via de kier tussen de gordijnen mijn ogen betreedt word ik wakker. Sluipend ga ik naar de meditatiekamer. Dit doe ik om jou niet wakker te maken. Wat jij vervolgens weer helemaal niet erg vindt - wakker worden. Jij bent zo tevreden, dat je rustig op ons wacht. Vol geduld lig je dan in je bedje, vaak in de meest bizarre houdingen. De deur gaat open en jij geeft met je mond vol vingers mij altijd een glimlach. Wat er ook in dat drukke hoofd van mij afspeelt, zo ontstaat er altijd rust. Ik til je op en je slaat je armpjes om mij heen, een heerlijk vertrouwd gevoel, waardoor ik mijzelf als mens, een goed wezen vindt. Jij geeft je helemaal, vol vertrouwen. En dat vind ik een eer.

Wat wij kunnen leren van kinderen

Ik, dertiger en verwende Europeaan ben continu bezig met mezelf vragen te stellen. Vragen over het leven. Waardoor er ontevredenheid ontstaat.

Is dit het? Ben ik wel gelukkig genoeg? Doe ik wat ik wil doen?

Vragen die menig dertiger met weinig 'echte' problemen zich wel eens stelt.

Een luxeprobleem...

En dan kom jij, met je onbevangen gedrag de woonkamer door stuiteren. Je gilt, draait een rondje, trekt de kat aan zijn staart en besluit om op de houten vloer te gaan liggen. Dit doe je, omdat je er zin in hebt. Je staat op, pakt een tomaat uit een kastje, gooit wat spullen van de bank en begint spontaan hardop te lachen.

Waarom je dit doet?

Deze vraag komt helemaal niet in jou op.

Kinderen zijn echte kunstenaars. Zonder besef van tijd en de waarde van materialisme gebruiken zij de omgeving als een leeg schildersdoek. Wanneer ze klaar zijn lijkt de woonkamer op het werk van Karel Appel. En dat alles binnen vijf minuten.

Je doet het gewoon en geniet van iedere seconde. Iedere handeling die je uitvoert doe je vol overgave zonder dat je bezig bent met jezelf vragen te stellen. En wanneer je het zat bent, dan stop je er gewoon mee. Er is nog geen sprake van twijfel en je besteedt geen tijd aan het overwegen van alle voor- en nadelen. Dit is waar ik iedere dag weer van leer. Dit is waar ik van geniet. Dit brengt mij rust net zoals meditatie. Het helpt mij het leven te zien, zoals ik het wil zien.

Begrijp me niet verkeerd. Dit is geen post om het volwassen leven af te branden. Ik doel hier op dat onbevangen magische gedrag van kinderen, zonder zorgen, alleen bezig zijn met het ontdekken van de wereld.

Andere mensen

Vaak krijgen we ergens op de dag visite. Jij bent dan een echte entertainer. De gasten worden verwelkomd met een glimlach, een dansje of een spelletje tussen jou en de kat. Dan ben ik trots en wordt er niet gesproken. Iedereen kijkt jouw kant op en dat weet je.Wanneer we de deur uit gaan of bij andere mensen op visite gaan voel ik mij vaak ongemakkelijk. Mijn onzekerheid wint het dan van het huidige moment. Dit heb ik niet wanneer jij er bent. Ik schuil mij dan als ware achter jou.Jij bent mijn schild. Ik geef jou al mijn aandacht en voel mij hier prettig bij. Niemand die naar mij kijkt, we kijken allemaal naar jou en dat verdien je.

Snappen jullie wat ik bedoel? De Stella show!

Je eerste liefde

Ondertussen ben je ook verliefd geworden. Iets waar ik van te voren als vader die hoorde dat hij een dochter zou gaan krijgen, bang van werd. Ik maakte mij zorgen.

Wat nou als je ze met de verkeerde thuis komt... ?

Verschillende types passeren de revue. Een skinhead, die nog in zijn puberteit zit en twijfelt over welk ras hij wil gaan haten en daardoor alle rassen maar haat, of een iets te fanatiek Jersey Shore fitness figuur die alleen al met zijn te bruine zonnebank huid in staat is mij in elkaar te meppen, of natuurlijk het type dat eigenlijk alleen maar op zoek is naar seks en uiteindelijk met je moeder in bed belandt.. Gelukkig ben je nog niet op dit punt gekomen. En gaat het om een hele andere liefde. Je liefde voor onze kat, Marcel.

Mijn liefde

Je hebt er voor gezorgd dat mijn liefde voor de vrouw van ons leven - jouw moeder en mijn vrouw - nog groter geworden is. Je lokt iets in haar uit, waar ik van geniet. De beste moeder die bestaat heeft zich ontplooit op het moment dat jij voor het eerst de wereld zag. Het meisje werd een vrouw. Eerst onzeker over haar kunnen als aanstaande moeder, nu zonder twijfel dagelijks met jou in de weer, genieten jullie van elkaar. Onze vrouw van ons leven is weer in verwachting. Dat betekent dat jij een oudere zus gaat worden. Dit vind ik een fantastisch idee, zeker weten dat jij dit goed gaat doen. Je zorgt nu al erg goed voor je kleine zusje, door mama kusjes op haar prachtige ronde buik te geven.

Conclusie

Wat ik echt wil heb ik al..