Willem Meester

Valt, staat op, leert en deelt. 

Het allerlekkerste gerecht dat bestaat

Eerder schreef ik over mijn avontuur als beginnend veganist. Daarin kon je lezen dat ik een geheim gerecht met jullie zou gaan delen. Alleen had ik nog goedkeuring nodig. Toestemming om het familiegeheim met de wereld te delen.

Dat is gelukt.

Dus voor het eerst op deze pagina een recept, maaltijd, gerecht of hoe je het ook wilt noemen.

Ik ga niet zoals heel Nederland doet er het aantal calorieën en macronutriënten bij plaatsen. Dat zoek je zelf maar uit. Er is hier namelijk iets veel belangrijkers gaande, waardoor je al dat soort onzin direct vergeet.

'Wat dan?'
Dat je binnen enkele minuten het lekkerste en simpelste gerecht kan gaan eten dat er bestaat!'

Een leuk feitje passend bij dit gerecht is, dat het er een keer voor gezorgd heeft dat kleine Willem naar de dokter moest. Ik vond het vroeger al een opgave om wat te vertellen in de kring, maar door dit heerlijke culinaire hoogstandje verloor ik mijn stem en werd het alleen nog maar enger. Ik vond het namelijk zo erg lekker dat ik het iedere dag mee naar school nam.

Dus wees alvast gewaarschuwd, eet het met mate en als je dan toch bezig bent dan ook maar met maten, dat is dan wel zo gezellig. Met je vriendin wordt weer wat ingewikkelder, tenzij zij ook iets gegeten heeft wat stinkt, zodat jullie niet meer van elkaar ruiken hoe erg jullie uit jullie giegel ruiken.

Ik wilde dit eerst anders verwoorden, maar misschien lezen er ook wel kinderen deze blog, dus vandaar dat ik nette taal gebruik.

Oh, het is helemaal oppassen wanneer er zwangere vrouwen in de buurt zijn. Die zijn over het algemeen wat gevoeliger voor geurtjes en je doet het recept te kort wanneer je het opeet terwijl er op de achtergrond een kotsend nijlpaard boven de wc pot hangt.

'Hahaha,
AUW!
Oh grapje, hoor lieve schat. Je bent prachtig.'

Ik dacht dat mijn vrouw niet mee keek

Goed, daar gaan we.

  • Pak twee verse boterhammen ( ik ga het liefst voor donker brood, niet verbrand donker, maar donker als in veel vezels)
  • Smeer daar genoeg (Alpro) boter op.
  • Stop dat smerige mes met boter resten in een pot met pindakaas - uiteraard met stukjes - en zorg ervoor dat het mes goed bedekt is
  • Smeer dat op één van de broodjes met boter.
  • Pak het smerige mes met boter en pindakaas en stop het in een pot met bloemenhoning - crème
  • Smeer het op het broodje met boter en pindakaas.
  • Plak de tweede boterham op het besmeerde broodje

Eet smakelijk.

Als je het eet en alles op je handen, de tafel en je bord druipt weet je dat je genoeg ingrediënten gebruikt hebt.

Wanneer je geen vegetarische versie wilt kun je ervoor kiezen om een stuk varkensstaart te bakken en dat er tussen te stoppen....

Tot slot...

Wil je het netjes houden in de keuken en je partner minder irriteren dan kun je er ook voor kiezen om het mes schoon te maken en eerst de honing te smeren en later de pindakaas. Dit voorkomt dat je thee in ene naar pindakaas smaakt wanneer je hier een beetje honing in wilt gooien.

Hier kwam ik tijdens het schrijven van dit stukje pas achter. Ik kwam er ook achter dat honing helemaal niet veganistisch is en zo wordt het voor mij dus gewoon een broodje pindakaas. Of agavesiroop erop smeren.

Ok, af en toe maak ik een uitzondering, alleen voor dit gerecht en speciaal bier. Wat geen lekkere combinatie is.

90% vegan, is ook leuk.

Soms ben ik best slim.

Bedankt Peter, mijn geweldige oom en fantastisch muziekleraar. Voor al die jaren dat ik dit heerlijke gerecht al ken. Ik weet nog goed dat we in de keuken stonden en mij dit werd voorgeschoteld.

Ik ben van mening dat wanneer iedere wereldleider dit gerecht eet, tijdens een vergadering - laat zeggen over vrede -, er dan geen oorlog meer zou zijn.