Willem Meester

Valt, staat op, leert en deelt. 

De miljonair van het gezinsleven

Tijdens het tweede bakje koffie heb ik door dat ik koffie drink en lukt het mij om de wallen onder mijn ogen van tafel te ruimen en mijn ogen te richten op de dag die er komen gaat.

Er zijn dagen in mijn leven dat ik een vrouw wil zijn. Vandaag is het zo’n dag. Zoals een kangoeroe haar jongen draagt, draag ik mijn kersverse dochter. Voor heel even voel ik iets van wat mijn vrouw de afgelopen maanden heeft gevoeld, Ik aai ons kindje, dat tegen mijn buik hangt. Voor heel even ben ik de mama en is mijn vrouw de man.

Wat heeft die man in zijn buik papa? hoor ik mijn buurjongetje aan zijn vader vragen. 

Ik wil alles doen wat mijn vrouw doet alleen ben ik een man en laat mijn lijf dat lang niet altijd toe.

Geloof me, ik heb het geprobeerd, maar het werkt niet.

Eenmaal thuis zit ik uitgeput op de bank. Mijn dochters liggen tegen mij aan. Ze drinken ieder een fles melk. De één van een koe, de ander van de vrouw van ons leven. Ik laat mijn hoofd lichtjes rusten op dat van ons jongste wonder. Mijn ademhaling brengt het kleine beetje haar dat ze heeft in beweging. Wanneer ik inadem ruik ik liefde.

Als ik ooit een luchtje op de markt zou brengen dan noem ik het liefde en dan vul ik het met de geuren van ons pasgeboren kindje, Rosie.  

Mijn vrouw rommelt wat in de keuken, ik weet zeker dat er een glimlach op haar gezicht te zien is, ook mijn mondhoeken gaan richting mijn oren. De oudste doet met ons mee en ik prik met mijn vinger in de kuiltjes van haar wangen. 

Heel even stopt het gerommel in de keuken en hoor ik mijn vrouw zuchten. Het is een tevreden zucht. Ze kijkt om het hoekje onze kant op. Onze ogen treffen elkaar. We zeggen niks, woorden zijn op dit moment overbodig.

Mijn oudste dochter probeert mij iets duidelijk te maken. Ze tilt haar fles op en brabbelt een onverstaanbaar woord, toch versta ik haar.

''Ze zegt proost,'' zeg ik tegen mijn vrouw.
Wil je proosten Stella?

Ze schudt nee maar zegt ja.

Even later tilt ze haar fles op en kruipt ze over me heen zoals een slak over een omgevallen boomstronk klimt.

''Prostii!''

Ze reikt naar Rosie haar fles en tikt het aan. Mijn vrouw en ik roepen enthousiast ja en geven haar een daverend applaus. Met een glimlach kruipt ze weer naar plekje tegen mij aan. Mijn liefde is zo groot, dat Ik het gevoel heb dat mijn hart zich heeft verdubbeld, alsof er een hart van een olifant in mijn borst bonkt, de trillingen doen mijn hele lijf tintelen

Voor heel even ben ik mij zo bewust van hoe intens gelukkig ik ben, voor heel even vergeet ik alle andere zaken in het leven en realiseer ik mij hoe enorm rijk ik ben.

Een miljonair van het gezinsleven, de rijkste man die bestaat. Een man die heel even een vrouw was en daar intens van genoot.

Niks meer missen? klik hier.